Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Jacek lew Klaudia Montowska (5185 niezalogowanych)
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
Panieladny, wywaliles frustracje, skrytykowales.. poczules sie lepiej? Przepraszam najmocniej ze staram sie pomoc!

Owszem nie bylem zwolniony w no, chociaz raz sam sie zwolnilem. Raz musialem ostro negcjowac stawke, bo pracodawca chcial mnie rabnac na podatku i stawkach za godzine.. ale zadalem sobie ten niesamowity trud i sprawdzilem tabele na skateetaten i sprawa wyszla na jaw. Nigdy nie musialem tez "odzyskiwac" pieniedzy, bo dla mnie cos takiego nie istnieje: odzyskac to mozesz zgubiony zegarek.

Moze to wlasnie dlatego ze, dla mnie teoria zgadza sie z praktyka juz kilka lat i kolory tez sie zgadzaja. Ale wg ciebie poprostu jestem fuksiarzem i frajerem ktory nic nie wie o realiach.. spoko. Zycze powodzenia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...staraj sie dalej 'pomagac' cytujac paragrafy i podpierajac sie wieloletnim,wszechstronnym,doswiadczeniem! (ktore ma niewiele wspolnego z rzeczywistoscia)

a zyczenia zostaw sobie,na gwiazdke...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
Grzuzin,ja proponuje przejsc do praktyki
na poczatek to

www.mojanorwegia.pl/forum/view/dyskusja_...pracodawco_10,0.html
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
Truskawka: owszem ale takie akcje zdarzaja sie duzo czesciej w Polsce i nikt nie robi halasu. Sprowadzacie ewenementy do miana reguly. Lubicie jak nazywaja was zlodziejami bo jeden Polak na 10 000 cos kiedys ukradl?

Widze ze to forum ma na celu wylacznie wspolne solidarne narzekanie i ubolewanie nad brutalnoscia Norwegii. Zobaczcie tytulowy post, facet potrzebuje pomocy, rady a nie tylko potwierdzenia ze ma przechlapane, ubolewania innych "pokrzywdzonych" nic mu nie pomoze.

Pan ladny boli cie to ze cytuje paragrafy? A co do jasnej cholery mam robic? przylaczyc sie do biadolacego chorku? Dla mnie te paragrafy zgadzaja sie z rzeczywistoscia, dla ciebie nie.. wspolczuje. Wiedz tylko ze 90% tych "oszukanych" Polakow w Norwegii to ofiary wlasnej naiwnosci. Bo prace zaczyna sie od znajomosci paragrafow nie tylko w Norwegii ale w kazdym kraju na swiecie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
Gruzin napisał:
Widze ze to forum ma na celu wylacznie wspolne solidarne narzekanie i ubolewanie nad brutalnoscia Norwegii. Zobaczcie tytulowy post, facet potrzebuje pomocy, rady a nie tylko potwierdzenia ze ma przechlapane, ubolewania innych "pokrzywdzonych" nic mu nie pomoze. ale Ty Gruzin nie dales mu zadnej rady
cytowales paragrafy z prawa pracy nawet nie wiedzac,czy nie byl przypadkiem zatrudniony na vikariacie
do kazdego takiego problemu podchodzi sie indywidualnie i ode mnie rada dla tego pana jest taka,ze jak chce szukac sprawiedliwosci,to niech szuka innej pracy i mieszkania i dopiero jak stanie na wlasnych nogach,moze ewentualnie,jezeli gra jest w ogole warta swieczki wystapic z roszczeniami
niechcianego pracownika w firmie szef,ktory od poczatku wykazuje cwaniactwo,bardzo latwo sie pozbedzie i to niekoniecznie w sposob zgodny z zasadami moralnymi,a zgodny z prawem i owszem,a dochodzenie swoich spraw z Polski,gdzie wroci sie golym i wesolym nie bedzie juz takie latwe
i na to wlasnie zwrocil uwage panladny,tym bardziej,ze chlopak sam od poczatku nie dopilinowal swoich spraw jak nalezy

a forum moze nie tyle ma na celu narzekanie,co odzwierciedla nastroje i doswiadczenia tu piszacych i moze zanim nazwie sie jego uzytkownikow malkontentami,warto sie zastanowic skad ten brak uczucia"bycia w niebie"sie bierze?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
Cytujac paragrafy nie mialem na celu nikomu zaimponowac ale pomoc. Wiekszosc "oszukanych" Polakow nigdy tych paragrafow nie widziala, bo zalapali prace przez jakiegos tam znajomego co "juz tam rok siedzi". Nie wiem co wam to tak przeszkadza, jesli kogos tym obrazilem to ok, bede siedzial cicho.

Jesli chodzi o opisana sytuacje to nie da sie juz gosciowi pomoc, ale mozna dac najbardziej cenna rade na przyszlosc: "Rusz glowa i nie daj sie robic jak frajer" i to wlasnie zrobilem. Poza tym "paragrafy" mialy na celu uswiadomic 90% Polakow mieszkajacych bez umowy, jakie prawa przyslugiwalyby im gdyby nie byli takimi naiwniakami.

Co do malkontentow to wlasnie sie zastanawiam skad sie to bierze. Mentalnosc Polakow: mozesz ich wyslac do samiutkiego raju a i tak znajda cos na co mozna narzekac. Norwegia uchodzi za jeden z najlepszych krajow do zycia na swiecie, a zobacz se na forum wiekszosc komentarzy to biadolenie jak to jest ciezko i jacy to Norwedzy nieuczciwi.. Ludzie skroccie swoje cierpienia i jedzcie do domu!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
jarek walk
(jarl)
Nowicjusz
Do retier i Fredi : musicie wiedziec ze Slazacy to najbardziej pracowici ludzie ,slowni,szczerzy itp itd .Wynika to z wielowiekowej tradycji przenikania dwoch kultur niemieckiej i polskiej. Migracja goroli z centralnej polski ,a takze zaburzan na ziemie Slaska nauczyla ich (goroli) niejednokrotnie sumiennosci ,ciezkiej pracy,uczciwosci . Niestety jednak nie wszystkich. Wlasnie ta czesc nieswiadomie zapewne nazywacie ''hanysami'' myslac ze jak przyjechali ze Slaska do Norwegii to sa rodowitymi Slazakami.Niestety musicie najpierw zaznajomic sie z historia ziemi slaskiej.Znow retier odsylam do ksiazek historii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ok niewazne kto z kad i z kim
w kazdym razie szczuka23 mam nadzieje ze załatwiłes wszystko pomyślnie bo jutro juz 5 i wracasz do domku zazdroszcze ci ciut i miłej podrozy zycze
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...brawo gruzin!
jesli ktos ma czelnosc krytykowac,ten najlepszy kraj na swiecie,won do domu!

a propos twoich wypowiedzi to :

1. powiedzenie ze 'to nie jest polska' jest coraz mniej aktualne
2. swietnie probujesz tlumaczyc zlodziejstwo norweskich pracodawcow tym,ze to wina polskich pracownikow,ktorzy sami prowokuja swoim zachowaniem,aby ich okradac.
to cos w stylu,ze jesli dziewczyna zalozy krotka spodniczke i zostanie zgwalcona to jej wina,a gwalciciele sa niewinni,bo to przeciez ona ich sprowokowala...
3. jak ci sie nie podoba,to won z tego forum!

...pomagaj dalej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Gruzin napisał:
...Ludzie skróćcie swoje cierpienia i jedzcie do domu!...
ZABIJĘ się własną pięścią ....LUBO ... dam sobie SAM w RYJA...!!!
Normalnie występuję do Ciebie "Gruzin" o zezwolenie z korzystania z tego cytatu jako WŁASNEGO podpisu pod postami na jakimś tam innym Forum... .
To jest właśnie To co staram się każdemu " MUNDREMU" przekazać ...niemniej TO do takich umysłów nie DOCIERA drogą bezpośrednią ,jedynie TYLKO I WYŁĄCZNIE JAK SAMI DOZNAJĄ PRAWDY NA WŁASNYM ogłupiałym umyśle...

TAK TRZYMAJ I NIE PODDAWAJ SIĘ ...!!! .
BĄDŹ SOBĄ NA TYM FORUM a adwersarzy takich czy też innych OLEWAJ CIEPŁYM SIKIEM...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok